Актуално за COVID-19

Д-р Атанаска Чешмеджиева, д.м.

  Д-р Атанаска Чешмеджиева, д.м. е ръководител на  Отделението по орална хирургия.

  Родена е на 6 януари 1978 година.

  През 2001 година завършва Стоматологичен факултет към Медицински университет-София, с придобита специалност „Орална хирургия”. Притежава и магистърска степен по „Здравен мениджмънт”.

  От 2004 година е част от екипа на ВМА – първоначално като лекар-ординатор в Клиника по лицево-челюстна хирургия. През 2010 година е преназначена на длъжност „Асистент“ и зачислена с разкрито заглавие за научна разработка на тема: „Използване на богата на тромбоцити плазма в Оралната хирургия“.

  2014 година защитава дисертационния труд и придобива Образователна и научна степен „Доктор“.

  Като „главен асистент“ в новосъздаденото звено по Орална хирургия провежда системни курсове и развива учебно-научна дейност със студенти и специализанти по „Орална хирургия”.

  От 2017 година оглавява Отделението по орална хирургия.

  Интересите й са насочени в областта на оралната хирургия, лицево-челюстната и ортогнатна хирургия, спешната хирургия, военна травматология, дентална имплантология, пародонтална хирургия, лазерно и ултразвуковоасистирана хирургия в лицево-челюстната област.

  Д-р Чешмеджиева има редица специализации в чужбина:

  • Обучение в областта на имедиатно поставяне на зъбни импланти, Милано, Италия;
  • АОCMF Trauma, Малта
  • Facial and smile aesthetics, Германия
  • Пародонтална хирургия, Будапеща, Унгария
  • Plasmolifting and Plasmolifting in Dentistry, Санкт Петербург, Русия

  Членува вредица съсловни организации: Съюз на зъболекарите в България, Български зъболекарски съюз, Сдружение на Оралните и лицево-челюстни хирурзи, Балкански медицински съюз, Българско научно дружество по Военна медицина, Europian Association for Cranio-Maxillo-Facial Surgery.

  Автор е на монография, ежегодно участва в национални и международни конгреси, има над 30 публикации в наши и чужди издания.

  Контакти: 02/92 25 616, 02/92 25 456

  email: