Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Винаги първи в боя или орисани да бъдат различни

  08.12.2020

  8 декември е символна дата на университетската празничност. Шеговито в „мрежата” върви приказката, че „за студентите има три празника – Нова година, 8-ми декември и всеки ден”.

  Е, днешният 8-ми декември наистина е като всеки ден от последните седмици за курсантите – бъдещи военни лекари. Традиционното отбелязване на празника с приятелска компания навън през настоящата пандемична година ще бъде заменено с визитация сред заразени с COVID-19 колеги. Грижата за карантинираните във ВВМУ „Н.Й.Вапцаров” поеха именно четвъртокурсниците от специалност „Военен лекар”, които се оказаха на първа линия в помощ на лекарите, грижещи се за личния състав.

  Пробонабирането, спазването на карантината и стриктното следене на симптомите се превърнаха в част от тяхното ежедневие, както и във възможност да демонстрират опита, натрупан през летния си стаж в едни от водещите клиники на Военномедицинска академия (ВМА).

  Учението е безценно знание, а опитът е един от най-добрите учители в живота, казват курсантите, вгледани в своето настояще, защото то ще е и тяхно бъдеще. Бъдеще, изпълнено с изпитания. Бъдеще, което ги задължава да бъдат различни, винаги да са първи в боя и да горят за това, което са признали за своя мисия.

  Генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS, началник на ВМА:

  Честит празник, скъпи курсанти и медицински сестри! Пожелавам Ви да сте здрави, да запазите ентусиазма, жаждата за знания и хъса да сте сред най-добрите - да бъдете достойни наследници на основателите на военномедицинската служба в България. Вие сте нашата надежда за доброто бъдеще на военната ни медицина – знаещи и можещи млади хора. Не се страхувайте да „крадете” от нас, Вашите учители, защото опитът и добрата подготовка ще са най-силното Ви оръжие в мисията „Живот”.

  Вие сте нашата гордост!

  Началникът на ВМА награди бъдещите военни лекари с благодарствени грамоти за активното им участие и принос в действията по овладяване на епидемичната ситуация с COVID-19 във ВВМУ "Н.Й.Вапцаров".