Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

    Медици от район Тараклия в Молдова са на обучение във ВМА за лечението на Covid-19

    09.12.2020

    Петчленен медицински екип от населения предимно с бесарабски българи район Тараклия в Република Молдова премина двуседмично обучение във Военномедицинска академия (ВМА) за лечението на заболели от Covid-19. Медиците от болницата в район Тараклия обмениха опит с колегите си не само в Катедрата по инфекциозни болести на ВМА и в останалите клиники, ангажирани с лечението на пациенти с коронавирусна инфекция.

    „Основният акцент, на който наблегнахме, бяха новостите в диагностиката, терапията и поведението при Covid-19. Споделихме с колегите нашия опит, като една от основните болници, ангажирани с борбата с пандемията, какви са актуалните препоръки, както за лечението, така и вече по отношение на превенцията. Говорихме много и за ваксинопрофилактиката“, коментира д-р Магдалена Баймакова, главен асистент в Катедрата по инфекциозни болести.

    През двуседмичния си престой медиците от Молдова взеха активно участие в работния процес в Covid-зоните. Посетиха и Центъра по трансфузионна хематология на ВМА, където почерпиха опит при даряването на хиперимунна плазма и приложението й за лечение на пациенти с Covid -19.