Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Българчета от цял свят към медиците от ВМА: Ще се справим, чао COVID!

  24.12.2020


  „Нарисувай Коледа за героите в бяло“ пристигна при медиците във Военномедицинска академия (ВМА) с призива „Ще се справим! Чао, COVID!”. Послание, което носи много мотивация, сила и едновременно с това и много искреност и топлина, присъщи за детските усмивки!

  Получихме творбите на малките художници, включили се в кампанията. Рисунките на децата излъчват най-искрената любов и съкровеното желание да ни зарадват! Докоснаха сърцата ни и ни напомниха, че добротата и човечността трябва да ни изпълват не само на празниците, коментира доцент Милена Енчева, ръководител на Клиника по пневмология и фтизиатрия – едно от десетте звена на ВМА, които се грижат за пациенти с коронавирусна инфекция.

  Благодарим ви, малки приятели! Искаме да ви кажем, че ние не сме герои, защото и ние се страхуваме, като всеки от вас. Страхуваме се за здравето на близките си, на семействата ни и за живота на пациентите ни… Герой е всеки, който премине през тази непредсказуема болест и завърши борбата с победа! Ние само му помагаме… Благодарим ви от цялото си сърце, деца! Вие внесохте цвят, красота и радост в клиниката ни, сподели още доцент Енчева.

  Нека да отворим нова страница с пожелания за здраве и благоденствие през Новата 2021 година!

  Кампанията е организирана от Националния военноисторически музей и предизвика българчета от целия свят да изпращат своя коледен поздрав за медиците, които в навечерието на един от най-светлите християнски празници продължават борбата със заразата. А посланията за надежда и благодарност към първата линия на ВМА идват от цяла България и от различни краища на света - Белгия, Великобритания, Гърция, Испания, Франция и САЩ.