Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Коледа на фронта

  25.12.2020

  Български военномедицински екипи посрещнаха най-семейния празник – Рождество Христово, далеч от близки и Родина. На мисия. В Афганистан, Босна и Херцеговина и в Мали.

  С добрата си професионална подготовка и висок дух, родните медици извоюваха авторитет на сериозни международни партньори при изпълнение на различните операции. А предизвикателствата, пред които сме изправени, стават все по-тежки. Затова и целта е изграждане на силни, волеви и устойчиви офицери, които да останат непоклатими пред изпитанията, да вземат бързо и точно решение в правилния момент.

  Макар да е стабилна обстановката в региона, настоящата мисия в малийската столица Бамако е различна. Заради „атаките“ на COVID-19, а борбата с коварния вирус се превърна в част от рутинните задачи на екипа, който се грижи за здравето на личния състав на щаба на операцията. 

  Дисциплината и екипността обаче са вечният коз на родните екипи в трудни ситуации, благодарение на които успяват да представят достойно българската военна медицина, независимо къде се намират.

  А ние им пожелаваме светли празници и да се върнат здрави у дома!

  Кадрите са предоставени от екипа в Бамако, Мали