Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Отбелязваме Бабинден – празника на новия живот!

  21.01.2021

  Днес, по стар стил, отбелязваме Бабинден – празника на новия живот.

  Изминалата 2020 г. беше обявена от Световната здравна организация за Международна година на медицинската сестра и акушерката. Признание за жизненоважната им роля при предоставянето на здравни грижи.

  Използвам днешния ден, за да изкажа своята изключителна почит и признателност към гинеколозите и акушерките във ВМА за проявената мобилизация и гъвкавост при посрещане на изпитанието COVID-19.

  В продължение на няколко месеца, екипът на проф. Стефан Ковачев замени рутинната си хирургична дейност с грижа за пациенти с коронавирусна инфекция. Месеци, в които даваха надежда и глътка въздух на много хора, борещи се с тежкото заболяване. Месеци, в които нашите гинеколози и акушерки достойно защитаваха честта на своята професия и призвание.

  Колеги, благодаря ви за професионализма и отдадеността, които проявявате в ежедневната си дейност – независимо от обстоятелствата. Благодаря ви за готовността, при нужда, отново да се включите в тази война и отново да се борите за новото начало на нашите пациенти!

  За мен е чест, че работя с вас! Бъдете живи и здрави!

  Благодаря ви за усърдието и екипността през изминалата тежка година. Горд съм, че в тези изпитания останахме сплотени и нито един от вас не абдикира от задълженията. На днешния Бабинден ще спазим традицията и ще отличим  „Най-добър служител на годината”. За 2020 г. грамотата отива при един наш служител, който години наред работи тихичко, почтено и с огромна лоялност към екипа, а именно акушерка Магдалина Дечкова, заяви проф. Стефан Ковачев, ръководител на Клиника по обща и онкологична гинекология на ВМА.

  Той подчерта, че този приз е особено ценен и изпълнен и с друго съдържание, като се има предвид каква напрегната година измина.

  Благодаря за признанито, това беше една година, изпълнена с много радости, страхове, тревоги, на моменти обезверяване, но и надежда и успехи. Благодаря, че съм част от този колектив, заяви акушер Дечкова и пожела една по-добра и здрава година.