Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

    Започна ваксинирането срещу SARS-CoV-2 и в санаториумите към ВМА

    27.01.2021

    Започна ваксинирането срещу SARS-CoV-2 и на всички желаещи от личния състав на болниците за продължително лечение и рехабилитация, част от структурата на Военномедицинска академия (ВМА).

    Паралелно с това продължава имунизационният процес не само в централната болница в София, но и в периферните военни болници. Близо 900 души от личния състав на ВМА са се ваксинирали срещу коронавирус с двете ваксини – на Pfizer и BioNTech и на Moderna.

    Първият ваксиниран във ВМА в края на месец декември 2020 г. бе началникът на Академията генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS. След втората доза имам протективна доза антитела - 77, по принцип трябва да бъдат над 30, за да бъдат протективни. Имам и много добър клетъчен имунитет. Тоест, в момента съм защитен и ваксината работи, коментира той, 9 дни след поставянето на втората доза.