ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Виртуален форум събира български и чужди специалисти в областта на ендоурологията

  21.04.2021

  На 23 и 24 април 2021 г. ще се проведе 11-ият Симпозиум „Ендоурология и минимално инвазивна хирургия”, който се организира от Военномедицинска академия (ВМА) с подкрепата на Българската асоциация по ендоурология и ЕКЛ, Секцията по уролитиаза на Европейската асоциация по урология (EULIS), Международния алианс по уролитиаза (IAU), Югоизточната група за изследване на уролитиазата (SEGUR), Урология в развиващите се страни (U-merge) и Експерти в уролитиазата (ESD).

  През последната година се изправихме пред уникални предизвикателства в нашето ежедневие и клинична практика. Научните срещи също трябваше да бъдат адаптирани към новата реалност, за да можем да обменяме научни знания. Подобно на много други научни събития, и 11-ият Симпозиум „Ендоурология и минимално инвазивна хирургия“ трябваше на бъде трансформирана във виртуално събитие, коментира проф. Илия Салтиров, ръководител на Катедра „Урология и нефрология” и председател на Организационния комитет.

  От научния комитет са подготвили вълнуваща научна програма с актуална информация в областта на ендоурологията и минимално инвазивната хирургия. Създаден е виртуален конгресен център с конгресна зала, постерна секция, виртуална медицинска изложба и възможност за контакт между регистрираните участници и обмяна на опит, както и участие в дискусиите по време на събитието.

  Форумът включва лекции и видео презентации, представени от 32 международни експерти в областта на уролитиазата, ендоурологията и минимално инвазивната хирургия. Събитието е акредитирано с 16 CME кредита от Европейската акредитационна комисия за продължаващо медицинско обучение (EACCME®).

  Бих искал да благодаря на всички лектори за отделеното време и усилия в подготовката на научната програма. Благодарности и на нашите спонсори за тяхната подкрепа и отдаденост, защото без тях не бихме могли да организираме това събитие.  Специални благодарности и на всички регистрирани участници за интереса към научната програма. Надявам се, че всички ще се чувстват удобно във виртуалния конгресен център и се надяваме скоро да можем да се срещнем лице в лице и да продължим да обменяме научни знания и опит в областта на ендоурологията и минимално инвазивната хирургия, казва още проф. Илия Салтиров.

  С цялата програма на форума можете да се запознарте на: https://memis-bg.com/