ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

    Бдителност, дисциплина и отговорност срещу COVID-19

    22.04.2021

    Не трябва да се сваля бдителността, въпреки добрите тенденции. Спадът в лечебните заведения не е особено отчетлив, особено тревожно е задържането на тенденциите в интензивните клиники, това заяви по време на редовния брифинг на здравните власти началникът на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS.

    Той отбеляза, че във във връзка с настъпващите празници бдителността трябва да бъде много повишена: Нищо не е свършило. Знаете, че през летния сезон в цялото южно полукълбо пандемията се развиваше с изключително сериозни размери, така че не би трябвало да се успокояваме с идването на лятото. Миналото лято бележихме доста сериозни скокове в заболяемостта, въпреки топлото време и въпреки повечето контакти на открито.

    Надеждата е във ваксината, което е безспорно. Има няколко държави, които специално ги следя за себе  си, защото искам и аз да имам сламка за надежда. Не само да следя лошите неща. Израел е особено показателен пример в тази насока. Разбира се, дисциплината е нещо, което не бива да се забравя. Желая весели празници на всички и нека да бъдат весели и отговорни празници! Да не забравяме каква опасност все още тегне над главата ни. Благодаря Ви, каза още началникът на ВМА.