ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  С НАУКАТА НАПРЕД! Честит 24-и май!

  24.05.2021

  Вярваме в науката – това е мотото, което обедини милиони хора по целия свят през последната година. Обедини ги в името на общата битка срещу COVID-19.

  През годините ВМА се затвърди като авторитетна здравна институция с респектиращ научен капацитет и висококвалифицирани кадри. Зад тези успехи стоят отдадени на тази кауза хора, приемащи работата си като призвание.

  Неслучайно ВМА е лечебното заведение, в което се внедряват всички иновации в световната медицина. Неслучайно и първите, които припознаха това световно мото бяха едни от най-големите имена не само във ВМА, но и в историята на българската медицина.

  Науката изисква много постоянство, всеотдайност и упорит труд. Науката е в основата на всичко. В своята 130-годишна история Военномедицинска академията съсредоточи мощен учебно-научен комплекс, създавайки оптимални условия за обучение на докторанти, специализанти, стажанти и студенти.

  В днешния празничен ден – поклон пред просветителите. Поклон към всички преподаватели – професори, доценти, асистенти, които през годините градят авторитета на българското медицинско образование. Поклон и пред бъдещето на военната ни медицина – курсантите от специалност „Военен лекар“, които поеха по пътя към голямата наука.

  Честит Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост!

  Бъдете здрави и успешни!