ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Аплодисменти за спешните медици!

  27.05.2021

  Всяка година на 27-ми май светът изразява признателност към делото на спешните медици, които се отзовават на най-тежките инциденти и човешки трагедии. Спешната помощ е част от националната сигурност на страната.

  Медиците, заети в тези звена са винаги на първа линия – всяка секунда от денонощието, през делник и празник. А пандемията от COVID-19 направи дежурствата им още по-напрегнати и продължителни.

  През последната година, освен с „рутинните” случаи, спешните екипи на ВМА извършваха т.нар. триаж на пациентите с коронавирусна инфекция и ги насочваха към отделните COVID-зони на лечебното заведение. И въпреки безкрайните смени в „тежкото” защитно облекло, безспокойството и умората, те успяха да запазят усмивките си, породени от удовлетворението от спасените животи.

  Те поддържаха пламъка, те намериха сили да ръкопляскат на всички, които им помагаха в битката за човешкия живот, спазвайки противоепидемичните мерки. Те излизаха с включени светлини на мобилните си телефони, символизирайки светлината, която ни свързва в трудните времена на епидемия от COVID-19.

  Те са героите на нашето време!

  Честит празник на всички специалисти, заети в Спешната помощ!

  Бъдете здрави!