Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  И призът „Талант на годината” е за военните лекари

  09.06.2021

  Старшина I степен Мартина Москова стана „Талант на годината“ за 2021-а в едноименния конкурс. Отличието е най-високият приз в студентската надпревата и се връчва като символ на високите качества, лични постижения, мотивация за развитие и реализирани успехи, които постигат студентите в тяхното личностно и академично развитие.

  Конкурсът се реализира за първа година от „Талант Клуб“ и дава възможност на бизнеса и различните работодатели да дадат своята оценка на студенти и млади надежди за техните постижения в различни категории.

  През последната пандемична година курсантите от специалност „Военен лекар”, която се реализира по съвместен проект между ВМА, ВВМУ и МУ-Варна, доказаха своето място и роля в овладяването на редица кризисни ситуации. А за усилията и борбения им дух бяха наградени от различни институции.

  Причината да се спрем на Мартина е, че символизира всичко, заради което „Талант Клуб“ е създаден. Вярваме, че има студенти в България, които са всестранно развити и които носят със себе си не само личното си развитие в бъдеще, но и носят нещо повече за обществото в България, коментира Георги Георгиев, организатор на надпреварата.

  А самата Мартина сподели, че не е очаквала да спечели наградата. Тя е кандидатствала в категория „Медицина и фармация”, но си тръгна с най-голямата награда.

  Благодаря на всички организатори за тази възможност, защото е важно да виждаме, че усилията, които полагаме са оценени, признати и имаме подкрепа и извън университета. Ние сме бъдещето и трябва да продължаваме да търсим, да не се отказваме и да не заминаваме за чужбина.  Благодаря на нашите учители от Военноморско училище, Медицинския университет и ВМА. благодаря им, че са непрекъснато до нас и и дават насоки, че ни допускат да се учим от тях и да вървим смело по пътя към голямата медицина, коментира старшина I степен Мартина Москова.