Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  ВМА с Операционен център на световно ниво

  18.06.2021

  На 21.06.2021 г. /понеделник/, в 14.00 часа ще се проведе тържествено освещаване на реновирания Операционен център на Военномедицинска академия /ВМА/.

  На събитието ще присъстват министърът на отбраната Георги Панайотов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

  Операционният център включва 20 модулни операционни зали на световно ниво. Те са оборудвани с най-съвременната медицинска техника, съгласно стандартите за окомплектоване на хирургическите зали за извършване на високоспециализирани оперативни дейности.

  Залите са облицовани с панели от неръждаема стомана, които на практика нямат срок на годност. Изградени по този начин, те са изключително лесни не само за поддръжка, но и за ревизия - панелът се сваля за няколко минути и се поставя за същото време. Това означава, че операционната може да бъде реконструирана и дооборудвана с нова апаратура в рамките само на няколко часа. Подменени изцяло са климатизацията, вентилацията, ВиК и електроинсталацията.

  Подобрените условия ще допринесат за осъществяването на високоспециализирани и в пълен обем хирургични дейности и предоставянето на медицински услуги по опазване здравето на населението и личния състав на Министерство на отбраната и Българската армия.

  Уважаеми колеги,
  Представителите на медиите ще бъдат допускани във ВМА от 13.30ч. до 13.45 ч. на 21 юни 2021 г. (централен вход), заповядайте!