Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  ВМА продължава да надгражда

  09.07.2021

  Обновяването на Военномедицинска академия (ВМА) продължава. Поредната инвестиция отново е инвестиция в бъдещето – днес бе осветено изцяло реновираното общежитие, което е част от един по-голям проект с насоченост към учебната програма, развивана от Академията.  

  Тази програма е свързана на първо място с нашите курсанти във Варна – бъдещите военни лекари, които обучаваме съвместно с Военноморско училище и Медицински университет-Варна. След трети курс те имат летни стажове при нас, а по програма обучението им в шести курс преминава изцяло тук в София,  заяви началникът на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н, FACS. 

  Той поясни, че общежитието ще се използва и от военните части, които ще се обучават в трейнинг центъра, който предстои да бъде завършен до месец. Той е един от най-добрите в Европа, проектиран по образец на американските трейнинг центрове.

  На трето място, общежитието ще послужи и при следдипломните квалификации на наши лекари от периферните военни болници и от войсковите части, поясни още началникът на ВМА.

  Обновената триетажна сграда е енергийно ефективна и разполага с обновена ВиК и електроинсталация, климатизация и отопление. На всеки етаж са разположени по 9 двойни стаи и 2 апартамента, обща кухня и перално помещение, столова и зала за обучение и зона за самоподготовка. Изградени са две зали за спорт. Изцяло обновено е и прилежащото парково пространство с обособени места за отдих.