Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Два випуска военни лекари на стаж във ВМА

  11.07.2021

  Курсанти от трети и четвърти курс по направление „Военен лекар” ще преминат едномесечен стаж в топ звената на Военномедицинска академия (ВМА).

  Те се обучават по тристранния проект между ВМА, Военноморско училище и МУ-Варна. Пътят с летния стаж в София вече е проправен, след като миналата година първият приет випуск по специалността премина т.нар. „сестрински стаж”.

  Сега им предстои да изучават военна радиология и военна терапия като лекционен курс, както и практически занимания в редица клиники: по кардиология; по пулмология и фтизиатрия; по гастроентерoлогия; по ендокринология; по инфекциозни болести; по неврология; по хематология; по нефрология и по ревматология, поясни доц. Вирсавия Васева, ръководител на служба „Учебна и научно-изследователска дейност” на ВМА.

  Тя поясни, че възпитаниците от трети курс ще посещават лекции по здравен мениджмънт и военна токсикология, както и стаж в хирургичните клиники и спешното отделение.

  Курсантите са настанени в изцяло обновеното общежитие, осветено само преди дни.