Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  БЛАГОДАРИМ ВИ, ГЕРОИ!

  13.08.2021

  Благодаря ви за неуморния труд и особено през последната година и половина. Благодаря за грижите, които полагате за всички нас.

  С тези думи заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев се обърна към медиците от ВМА след края на традиционната церемония в Деня на спасението – ден, в който свеждаме глави пред героите в бели престилки, загинали, докато спасяват други хора.

  ВМА е предпочитано лечебно заведение за граждани от цялата страна. А от началото на пандемията е една от най-натоварените болници, лекуващи пациенти с коронавирусна инфекция.

  И към момента се наблюдава повишена тенденция на броя на хоспитализациите и броя на амбулаторните прегледи на заразени с коварноот заболяване пациенти. Във ВМА е създадена организация, съгласно Националния план за справяне с пандемията от SARS-CoV-2.