Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Медицински сестри положиха военна клетва

  20.08.2021

  Призванието на медицинската сестра е да носи милосърдието и грижите в сърцето си, да помага на лекаря в работата му и да бди над пациентите, оставени в нейните грижовни ръце, казва първата светска медицинска сестра Флорънс Найтингейл. Завет, даден преди два века, но който отеква и до днес.

  След четиригодишно обучение в МУ „Проф. д-р Параскев Стоянов“- Варна, днес 9 медицински сестри успешно завършиха и курс за „Новоназначени старшини на военна служба: медицински специалист – начална военна подготовка“ във Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“, приемайки званието „младши сержант“.

  Младите дами вече са разпределени в различни формирования на Българската армия, където ще имат възможност да затвърдят и приложат на практика знанията и уменията, научени и по време на отделните стажове във военните ни болници.

  Първенец на курса на медицинските сестри за Въоръжените сили е младши сержант Женя Лазарова. За показаните отлични резултати по време на обучението си тя получи награда от зам.-началника на ВВМУ капитан I ранг Емил Йорданов. На церемонията присъства началникът на Военноморска болница полк. проф. д-р Ивайло Въжаров и други официални гости.

   

  *Снимки: ВВМУ "Н. Й. Вапцаров"