ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Все повече специалисти от ВМА с приз "Лекарите, на които вярваме"

  30.08.2021

  51 лекари, част от екипа на Военномедицинска академия (ВМА), са включени в тазгодишното издание на алманаха „Лекарите, на които вярваме” на „24 часа”.

  „Сертификат” за доверието на пациентите получиха както медици с дългогодишен опит, така и млади специалисти от различни области на медицината, затвърдили доверието на стотици хора от цялата страна.

  Списъкът с отличените имена от ВМА нараства с всяка изминала година, което отчитаме и като признание за усилията, които екипите ни полагат денонощно в помощ на всички нуждаещи се.

  Тазгодишното издание на „Лекарите, на които вярваме” е посветено на постоковидния синдром, определян от мнозина като най-голямото изпитание на здравните системи вследващите години.

  COVID-19 отключи диабет с много високи стойности на кръвната захар, казва проф. Ивона Даскалова, ръководител на Клиниката по ендокринология и болести на обмяната на ВМА, в специално интервю.

  Именно ВМА бе една от болниците в България, които понесоха най-тежките удари по време на COVID-вълните до момента, а специалистите й натрупаха солиден опит в диагностиката и лечението както на коронавирусната инфекция, така и в борбата с тежките последствия, които оставя в човешкия организъм.