ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  В името на пациента

  17.09.2021


  На 17 септември отбелязваме Световния ден за безопасност на пациента. Целта на инициативата е да помогне на пациентите да бъдат по-осведомени и по-отговорни към собственото си здраве.

  Пандемията от COVID-19 оказва безпрецедентен натиск върху здравните системи по целия свят. За да се осигури безопасна медицинска помощ на пациентите, е изключително важно да има компетентен, квалифициран, мотивиран медицински персонал и да се създадат условия за включване на пациентите в процеса на лечение.

  В условията на пандемия световното здравеопазване е изправено пред най-голямата криза, свързана с безопасността на пациентите. Във Военномедицинска академия (ВМА) е създадена стройна организация за ограничаване разпространението на вируса сред персонала и постъпващите за лечение пациенти.

  Нашите пациенти заслужават първокласна грижа и водени от това разбиране, повече от 3 години продължава осъвременяването на болничната база. Всички клиники в централната сграда на ВМА са „преобразени” по европейски модел и специалистите вече могат да лекуват болните при перфектни условия и в уютна обстановка.

  ВМА е стратегическа болница – не само от военна гледна точка, но и за обслужването на цивилното население. А ремонтът и модернизацията са в унисон с цялостната концепция на ръководството на Академията за превръщането й във високотехнологична болница, предлагаща най-съвременни методи за диагностика и лечение. Медиците ни са сред водещите в страната и ние сме длъжни да им осигурим подобаващи условия за работа и развитие. От своя страна, пациентите ни заслужават първокласна грижа – затова и инвестициите в осъвременяването на базата продължават.

  #БезопасноЗдравеопазване