Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Втора чернодробна трансплантация във ВМА за седмица

  30.09.2021

  Специалисти от Военномедицинска академия (ВМА) извършиха поредна чернодробна трансплантация. Тя е четвърта за 2021 година и втора в рамките на последната седмица. Реципиентът е 46-годишен мъж от София, а донорът – мъж на 28 години.

  Трансплантацията бе извършена в нощта на 28 срещу 29 септември и продължи 6 часа. В момента пациентът се намира в добро състояние, екстубиран е, контактен, адекватен, заяви проф. Никола Владов, началник на Клиника по чернодробно-панкреатична хирургия и трансплантология на ВМА.

  Ръководството на ВМА изказва своята изключителна благодарност към близките на донора, които въпреки трудния за тях момент, са разрешили експлантацията на органите.

  Благодарим и на колегите от УМБАЛ „Свети Георги“ в град Пловдив, за перфектната организация при осъществяване на експлантацията на органите, коментира още проф. Владов.