Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Близо 800 души дариха безвъзмездно кръв във ВМА само за месец

  05.10.2021

  787 души са дарили кръв в Центъра по трансфузионна хематология на Военномедицинска академия (ВМА) в рамките на месец септември.

  Това е най-голямата бройка дарители за такъв период от време в близо 30-годишната история на Центъра. 444 от тях са военнослужещи от различни военни формирования в страната, коментира проф. Румен Попов, ръководител на Кръвния център на ВМА.

  Кампанията „Бъди един от нас! Дари кръв – спаси живот!“ бе подкрепена от униформените във военните формирования в Белене, Казанлък, Асеновград, Ямбол, Стара Загора, Сливен, Карлово и Пловдив.

  Малцина от тях даряват за пръв път, повечето са наши дългогодишни дарители, отчете проф. Попов и изтъкна, че помощта на униформените в мисията на Кръвния център да подсигурява необходимите количества кръв и кръвни продукти е незаменима.

  Той изказа огромна благодарност към всички дарители: Желаещите да дарят кръв в Кръвния център на ВМА могат да го направят всеки ден от 8.00 до 16.00 часа. Всеки от нас може да помага. Благодарим от сърце за безрезервната подкрепа!