Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  По най-висок стандарт: Реновираха стратегическа клиника във ВМА-Варна

  06.10.2021

  Клиника „Термична травма, пластично-възстановителна и естетична хирургия” на МБАЛ-Варна към Военномедицинска академия (ВМА) вече е изцяло ремонтирана и модернизирана.

  Паралелно с реновирането на клиниките в столичната военна болница, започнаха ремонтни дейности и в периферните. Модернизацията е в унисон с цялостната концепция на ръководството на Академията за превръщането й във високотехнологична болница, предлагаща най-съвременни методи за диагностика и лечение и с разбирането, че всеки един военнослужещ, независимо в коя част на страната се намира, има право на еднаква качествена помощ.

  Клиника „Термична травма, пластично-възстановителна и естетична хирургия” на Военноморска болница е създадена през 1988 година и оттогава на практика не  е реновирана. 33 години по-късно вече е преобразена по европейски модел, като след продължилия няколко месеца ремонт, специалистите вече могат да лекуват болните при перфектни условия и в уютна обстановка.

  По здравна карта ние отговаряме за Североизточна България и Черноморието. В района около нас няма друга такава специализирана клиника – не само за термична травма, но и за пластично-реконструктивна хирургия. Поемаме изгаряния от най-малък до най-висок процент, извършваме и редица реконструктивни операции, коментира доц. Йоланда Папазова, ръководител на клиниката.

  При нас се работи абсолютно всичко в областта на пластичната хирургия, реконструкции и изгаряния, мекотъканни дефекти, рани. Изключение прави единствено естетичната хирургия, допълва специалистът.

  Около 400 са високоспециализираните и големите операции, извършвани в клиниката на годишна база. Т.нар. малките процедури варират между 1000 – 1500, а средните са около 700 -800.

  Няма как да скрием удовлетворението си, че всичко е обновено до най-малкия детайл. Операционната зала е оборудвана с най-съвременна апаратура, асептичната и септична превързочни също са изцяло преоборудвани, отчита доц. Папазова.