ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Още четири имена в „Дървото на живота" на ВМА

  08.10.2021

  На 11.10.2021 г. /понеделник/, от 11.00 часа, в централно фоайе на Военномедицинска академия (ВМА) ще се проведе традиционното отбелязване на Европейския ден на донорството.

  Ежегодно Съветът на Европа организира кампанията с цел повишаване осведомеността за важността на донорството и трансплантацията на органи като възможност за спасяване и подобряване на животи.

  По традиция, на този ден ВМА изказва своята признателност и благодарност към близките на донорите, които въпреки трудния за тях момент, са разрешили експлантацията на органите. Както и към всички екипи, които са ангажирани с трансплантационния процес.

  Тази година „Дървото на живота” в памет на донорите ще бъде допълнено с имената на четирима души, дали през 2021 година шанс за втори живот на пациенти във ВМА.

  На събитието ще присъстват ръководството на ВМА, представител на ИА „Медицински надзор”, представител на Министерство на здравеопазването, пилотите от 16-та транспортна авиогрупа „Враждебна”, които са неизменна част от редица донорски ситуации; както и пациенти, трансплантирани във ВМА.