Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

    Нова ротация на военните ни медици в Мали

    22.10.2021

    Военномедицинска академия (ВМА) изпрати пореден екип на мисия в Мали. В следващите 4 месеца специалистите ще се грижат за личния състав на щаба на операцията, който е базиран в столицата Бамако.

    Традиционно, получихме отлични отзиви за дейността на нашите колеги в Мали. Но зад поредните рутинни благодарности всеки път стоят хора, изоставили обичайното си ежедневие и домашния уют и приели предизвикателствата на задгранична мисия. Предизвикателства, които ще изискват отговорност, професионализъм, хуманизъм и себераздаване. Предизвикателства, които в крайна сметка ще ви превърнат в нашите герои. На добър път. Очакваме да се върнете при нас здрави, сплотени и с чувство на изпълнен дълг, заяви при изпращането на екипа полк. доц. Димо Димов, заместник-началник на ВМА по войсковото медицинско осигуряване.              

    Българските военни лекари участват в различни хуманитарни и мироопазващи мисии зад граница повече от век, като винаги са получавали отлична оценка за представянето си.