ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Да се пробудим за живота!

  01.11.2021

  Денят на будителите  е посветен на делото на книжовниците, просветителите, борците за национално освобождение и всички тези, които са съхранили през вековете духовните ценности на нацията.

  За втора година на този ден фокусът е насочен към днешните будители – медиците, които с всички усилия се борят да съхранят нацията не само духовно. Днес те са в тежка битка за физическото оцеляване на нацията. Но не с меч. А водени от науката... разпръснати на няколко фронта. Борят се за доверието на хората, за тяхното пробуждане за разграничаването на истинската наука от фалшивата новина...

  А ключът в доверието е миналият опит. Опит, трупан от хилядолетия насам... Ваксинациите, доказано, са заличили стотици болести и са спасили живота на милиони хора по целия свят.

  Трябва ли всеки от нас да изпита на гърба си загубата от COVID-19 на свой близък, за да разпознаем вируса като сериозна заплаха? Въпросът е риторичен... А отговорността е на всички нас като общество – да се доверим на опита и компетентността на учените, дали в ръцете ни оръжието срещу тази заплаха.

  И да сведем глава пред днешните будители, и да благодарим!