Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Отново към милитаризация на ВМА

  05.11.2021

  21 специалисти – новоназначени офицери получиха своите удостоверения за завършен модул „Специална военномедицинска подготовка  на новоназначени офицери лекари, дентални лекари и фармацевти”. Част от обучението им премина в новооткрития Военномедицински симулационен тренировъчен център.

  Пред вас стоят сериозни предизвикателства. Имате уникалния шанс или нещастие да живеете точно в това време. И да се доказвате в това време, заяви началникът на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS при връчването на дипломите.

  Като част от тези предизвикателства той посочи пандемията от COVID-19, изтъквайки че ВМА стои на много сериозна позиция в борбата с коварната инфекция и ще продължи да стои.

  Този вирус е силно изменчив и битката с него е изключително тежка. С всичко това трябва да се справяте вие и трябва да сте добре подготвени, каза още проф. Мутафчийски.

  По време на срещата генерал-майор Мутафчийски подчерта, че преди години гръбнакът на лечебното заведение са били именно медицинските офицери. Следва дълга пауза и демилитаризиране по различни причини.

  Нашата амбиция като ръководен екип е отново да вървим към милитаризация на ВМА, да привлечем колкото се може повече млади офицери, които ясно осъзнават какви отговорности носят.

  Замислете се – колко хора в днешно време се заклеват пред знамето и Родината? Вие сте друго качество хора и аз много се гордея с вас и нашите курсанти, които се обучават във Варна. Очакват ви много изпитания, но винаги помнете тази клетва, подчерта началникът на ВМА.