Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Навръх празника: Десетки медици от ВМА с признание от институциите!

  01.12.2021

  Десетки военни и цивилни служители на Военномедицинска академия бяха наградени по случай 130-ата годишнина от създаването на Академията.

  Хората са най-ценният капитал. Аз съм изключително горд със своите колеги, тяхната работа е основният ни акцент. Достойният подвиг на всички екипи, участващи в битката с COVID-19, заслужава признание. В празничния ден трябва да отдадем и заслужена признателност и за всички, които през годините са участвали в изграждането на редица школи във ВМА, заяви  началникът на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS.

  Той получи златен медал за заслуги към БЧК, дългогодишна дейност и постигнати високи резултати, а призът му бе връчен от проф. Красимир Гигов, генерален директор на БЧК.

  Генерал-майор проф. Венцислав Мутафчийски получи и почетна грамота за подкрепа на българското здравеопазване от директора на столичната РЗИ д-р Данчо Пенчев, който подчерта ролята на военната медицина в националното здравеопазване и на ВМА като водеща институция в това отношение.

  Десетки служители на ВМА бяха отличени за висок професионализъм при изпълнението на своята мисия в спасяването на човешки животи.

  Честит празник, колеги. Господ да ви дава сили и здраве, да имате куража да се справим с всички предизвикателства на времето, както се справяхме досега!

  Снимки: Вяра Йовева, фотограф на Министерство на отбраната