ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Честит празник, скъпи курсанти! Бъдещето принадлежи на младите!

  08.12.2021

  Пожелавам Ви да сте здрави, да запазите ентусиазма и хъса да следвате най-добрите и най-достойните!

  „Да бъдеш, а не да изглеждаш – това трябва да е девизът на всеки лекар!” са думи на военния хирург Николай И. Пирогов. Думи, които всеки един от нас, избрал да посвети живота си на тази хуманна професия, не бива да забравя.

  На Вас възлагаме огромната надежда за доброто бъдеще на военната ни медицина. Ние Ви даваме уникални възможности, но успехът Ви зависи от далечината на хоризонта, към който всеки от Вас се е устремил.

  „Бъдещето принадлежи на младите, но не и настоящето”, казваше един от бившите началници на ВМА генерал-майор проф. д-р Иван Копчев.

  Опитът е ключов за изграждането на един лекар. Затова съм изключително радостен, когато Ви виждам из клиниките на ВМА, когато срещам любознателните Ви погледи, опитвайки се да научите по нещо от всеки от екипа – и от лекарите, и от сестрите. Наша е отговорността да Ви предадем своя опит безотказно, за да бъдете достойни продължители на заветите на поколенията военни лекари, отдали се на каузата "Българска военномедицинска служба.".

  Показахте, че не страхувате да влезете в битката с невидимия враг COVID-19 и демонстрирахте качества, достойни за уважение. Качества, присъщи на воини-медици. Със своята самоотверженост доказахте, че сме на правилния път.

  Ние се гордеем с Вас! Бъдете здрави! Бъдете все така усмихнати и лъчезарни!

  Честит 8-ми декември!

  Генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS

  Началник на ВМА