ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Доверието, което лекува

  18.04.2022

  „Трудно ми е да си спомням ужаса, когато разбрах за диагнозата си – рак на гърдата – април 2021 г. и постъпих във ВМА. Затова сега ми е още по-трудно да намеря достатъчно силни и подходящи думи, с които да изразя благодарността към всички Вас. С вниманието от лекуващия екип към мен – уплашена, стресната и ужасена, върнахте доверието и вярата ми в медицинските специалисти. В условията на пандемията от COVID-19, при голяма натовареност и сложни ситуации, ме накарахте да повярвам, че пациентът е личност и когато постъпи на лечение, трябва да остане такава, със запазено достойнство...”

  Публикуваме тези думи на благодарност на един от хилядите пациенти на ВМА неслучайно на 18 април, когато отбелязваме Европейския ден на пациента. Ден, който има за цел да акцентира върху ключовото място на пациентите в здравните политики, върху спазване на техните права и повишаване  осведомеността и лична ангажираност към собственото им здраве.

  Думи, които съвпадат с нашата философия при лечението на всеки нуждаещ се – вярваме, че освен опита и професионализма на нашите специалисти, човечността, съпричастността и отзивчивостта са важна част от битката с болестта. Битка, която върви паралелно и с друга – тази за доверието на пациентите. Доверие, което изгражда мост между лекуващ и лекуван, което увлича последния да бъде активен участник в борбата за живот, давайки му надежда и кураж по пътя на оздравяването, изграден от медиците.

  Благодарим Ви за вярата! Заедно сме силни!