ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  НПЦВЕХ ще имунизира срещу COVID-19 военнослужещите и цивилни служители от МО и БА

  29.04.2022

  Екипи на Научноприложния център по военна епидемиология и хигиена (НПЦВЕХ) към Военномедицинска академия (ВМА) ще извършват занапред имунизацията срещу COVID-19 на военнослужещи и цивилни служители от Министерството на отбраната и Българската армия.

  От 01.05.2022 г. временният имунизационен център във ВМА преустановява своята дейност във връзка с наблюдаваната тенденция за намален брой на желаещите лица за ваксиниране и ангажираността на медицинския състав на лечебното заведение в изпълнение на задачи от националното здравеопазване и по медицинското осигуряване на Въоръжените сили на Република България.

  Създадена е организация при необходимост от имунизации срещу COVID-19 на военнослужещи и цивилни служители от Министерството на отбраната и Българската армия това да става своевременно от специалистите от Научноприложния център по военна епидемиология и хигиена, в който и понастоящем се осъществяват ваксинации срещу други инфекциозни заболявания.

  Временният имунизационен център във ВМА бе разкрит в края на 2020 г. със старта на имунизационната кампания в България. До 01.05.2022 г. в него са поставени над 155 000 дози от ваксините срещу COVID-19, а общо във всички военни болници в страната – близо 180 000 дози.