Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  „Третата мисия”: 24-часова готовност да скочат в „огъня”

  03.05.2022

  Началникът на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, FACS присъства на премиерата на документалния филм на Военния телевизионен канал „Третата мисия”.

   „Третата мисия” разказва за това как 24 часа в денонощието, 365 дни в годината Българската армия помага на населението при защита от природни бедствия, производствени аварии и терористични заплахи. Сред основните герои е него са екипите на ВМА, които винаги са в най-горещите точки – не само у нас, но и по света.

  ВМА е интегрирана в сферата на националното здравеопазване, оказва спешна и неотложна медицинска помощ на цивилното население, участва в ликвидиране последиците от военни конфликти, природни бедствия, промишлени аварии и терористични атаки. Именно екипите на ВМА застанаха на първа линия в битката с COVID-19, за което са отличени от различни институции.

  Чудесен филм, който е полезно да се види от много хора в България, за да разберат, че Българската армия не е ангажирана само с основната си мисия за опазване териториалната цялост и защита на Отечеството, не само със задграничните мисии, но и с „третата мисия”, която е изключително важна, тя е ежедневна, тя е изключително полезна и запълва редица дефицити в обществото. Ние, като военни, непрекъснато сме на бойния си пост, коментира началникът на ВМА.