Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  В навечерието на Гергьовден: Кураж и висок боен дух зад граница

  05.05.2022

  Българските военни медици, които са на мисия зад граница, изпълняват задачите си с висок боен дух стана ясно на традиционната видеоконферентна връзка на министъра на отбраната и началника на отбраната с националните командири на българските военни контингенти, участващи в операции и мисии зад граница.

  Българските лекари под пагон участват в различни хуманитарни и мироопазващи мисии зад граница повече от век, като винаги са получавали отлична оценка за представянето си.

  Близо 1000 са военните ни медици, участвали различни мисии на НАТО и ЕС през последните 20 години.

  Освен в горещите точки на света, екипите на ВМА са в постоянна готовност да помагат на населението и в мирно време – при природни бедствия, производствени аварии, терористични актове и други.

  С добрата си професионална подготовка и висок дух, военните ни медици извоюваха авторитет на сериозни партньори при изпълнение на операциите в различните мисии. По този начин ВМА издига не само международния авторитет на Българската армия и на държавата, но и с натрупания си опит гарантира сигурността на населението.

  Честит Гергьовден! Здраве, смелост и кураж при изпълнение на войнския и човешки дълг!

  Снимки: Вяра Йовева, фотограф на Министерство на отбраната