Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Виртуален форум „събра” във ВМА медици от 90 държави

  04.05.2022

  600 участници от 90 държави се включиха в двуднения Симпозиум „Ендоурология и минимално инвазивна хирургия”, който се провежда за 12-а година и за втори път чрез онлайн платформа на адрес: http://memis-bg.com.

  В научната среща взеха участие 50 водещи специалисти в областта на ендоурологията, лапароскопската и роботасистирана хирургия от 16 държави.

  Събитието се организира от ВМА с подкрепата на Българската асоциация по ендоурология и ЕКЛ, Секцията по уролитиаза на Европейската асоциация по урология (EULIS), Международния алианс по уролитиаза (IAU), Югоизточната група за изследване на уролитиазата (SEGUR), Урология в развиващите се страни (U-merge) и Експерти в уролитиазата (ESD).

  Организаторите бяха подготвили богата програма, включваща 13 научни сесии, в които бяха представени съвременните научни достижения в диагностиката и минималноинвазивното лечение на урологичните заболявания.

  Виртуалният конгресен център беше посетен от повече от 600 участници от над 90 държави през двата дни на симпозиума, които имаха възможност да обменят опит и познание с колеги от целия свят.