ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Заедно доказахме, че ВМА е пример за всички!

  12.05.2022

  На 12-и май отбелязваме Международния ден на сестринството и почитаме паметта на Флорънс Найтингейл – основател на модерното сестринство и една от 100-те най-влиятелни жени на всички времена.

  Днес изказвам огромната си благодарност към всички Вас, колеги, които в едни изключително тежки и трудни времена за пореден доказахте своя висок професионализъм, всеотдайност и себеотрицание, заедно подадохме ръка на всички хора, които имаха нужда от нашата помощ.

  Заедно доказахме, че ВМА е пример за всички! Именно ние приехме първите пациенти със съмнения, че са заразени с тогава никому неизвестната болест COVID-19 и успяхме да спасим хиляди човешки животи. Ние сме болницата с най-ниска смъртност от COVID-19 в страната. Именно ние бяхме сред първите, които се включиха във ваксинационната кампания – във времена, в които мнозина се страхуваха. Само преди дни отчетохме 180 хиляди поставени дози във всички военни болници в страната.

  Благодарение на Вашата отдаденост, денонощен труд и лишения в личен план ВМА получи редица награди от различни институции за усилията в битката с пандемията. Но за нас най-голямата награда си остава доверието на нашите пациенти.

  Благодарение на Вас, колеги, успяхме да се преборим с редица предизвикателства, от които излязохме по-подготвени, по-силни и по-сплотени.

  Гордея се, че съм част от Вас и че сме един екип!

  Благодаря Ви за всички усилия!

  Честит празник!

   

  Валентина Цекова

  Главна медицинска сестра на ВМА