ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Всеки ден правим и невъзможното да вдъхнем надежда

  12.05.2022

  Днес светът отбелязва Деня на медицинските сестри и асоциираните медицински специалисти – едни от най-благородните и хуманни професии.

  Празникът е повод да поздравя всички професионалисти по здравни грижи, които неуморно и с професионализъм се грижат за здравето на военнослужещите и цивилните служители от системата на Министерството на отбраната и Българската армия, но и за всички хора от цялата страна, потърсили нашата помощ.

  Всеки ден ние правим и невъзможното, за да вдъхнем надежда на пациентите си и да ги подкрепим, когато имат най-голяма нужда от подкрепа и съчувствие.

  12-и май не е случайна дата. Тя се свързва с рождението на основоположничката на модерното сестринство Флорънс Найтингейл. Тя организира отряд санитари, които да оказват помощ на ранените по време на Кримската война. Гениална в организацията и нововъведенията, допринася за пълната промяна във възгледите към професията.

  Медицинските специалисти от ВМА са достойни наследници на традициите, като същевременно прилагат и всички иновативни достижения в медицината, правейки всичко възможно „да поддържат и издигат състоянието на професията, трудейки се честно да помагат на лекаря в работата му, отдавайки себе си за благосъстоянието на онези, които са оставени на техните грижи“, както е описано в клетвата на медицинската сестра.

  Колеги, желая Ви крепко здраве, вяра, дръзновение и сила, за да продължавате да изпълнявате нелеката професия на професионалисти по здравни грижи!

  Честит празник!

   

  Мария Борисова

  Председател на Дружеството на БАПЗГ към ВМА