Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  #SofiaHerniaDays: Медици от цяла България се събраха във ВМА

  13.05.2022

  Над 150 са регистрираните участници в първото издание на #SofiaHerniaDays, организирано от Клиника по ендоскопска, ендокринна хирургия и колопроктология на Военномедицинска академия (ВМА).

  Форумът бе открит от началника на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS:

  Имам удоволствието да Ви приветствам с „Добре дошли!” във ВМА, която е домакин на това интересно според мен събитие #SofiaHerniaDays. Събитие, което съчетава всичко най-актуално и ново в областта на херниологията.

  В исторически аспект има над 220 описани методики за лечение на хернии и то само за ингвинални хернии. Нието една методика не дава задоволителен резултат и търсенето продължава и до днес с навлизане на най-новите технологии.

  Имаме удоволствието да поканим лектори, които активно се занимават с тези проблемии ще представят на Вашето внимание най-новите неща в областта. Ще наблюдавате и операции на живо, с възможност за задаване на въпроси с цел разясняване на отделните етапи от операцията.

  В съвременното общество все по-голям натиск има върху нас да действаме икономично, да работим бързо, да дадем добър резултат за болния с малък болничен престой, с малка или минимална оперативна травма и възможност за връщане в социалния живот колкото се може по-бързо. Това са част от изискванията, които са извън медицинския аспект, но те възобще не са за пренебрегване. Именно в тези нови методики, които ще бъдат представени на Вашето внимание, са засегнати тези аспекти.

  Колеги, благодаря Ви за сниманието. Изключително много се радвам, че днес в залата виждам толкова млади хора.

  Желая ползотворна работа и успех на форума.