Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  БПЛР-Банкя към ВМА разширява водолечението с нови процедури

  20.05.2022

  На 19.05.2022 г. се проведе тържествено освещаване на новоизградения външен басейн с минерална вода и съоръжение за подводна лечебна физическа култура в Болница за продължително лечение и рехабилитация в Банкя, част от структурата на Военномедицинска академия (ВМА).

  На събитието присъстваха представители на ръководството на ВМА, началниците на военните болници в страната, представители на Столична община-Район Банкя, генералният директор на БЧК и други.

  Tова е поредното съоръжение, което ще допълни комплекса на лечение на пациентите в най-стария военен санаториум, имайки предвид, че водолечението е основен метод за лечение тук в Банкя. Благодаря на всички, които спомогнаха за изграждането му, заяви началникът на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS.

  Управителят на болницата д-р Георги Давидов подчерта, че санаториумът предоставя възможност да се използват уникалните климатични условия, минералната вода и съвременната апаратура за физиотерапия и рехабилитация заедно с екип от високоспециализирани медицински специалисти – лекари, медицински сестри и рехабилитатори, а с изграждането на басейна възможностите за рехабилитация с минерална вода се разширяват. Новото съоръжение е елемент от доизграждането и развитието на водолечението в болницата, с цел подобряване и издигане на по-високо ниво не само на лечението, но и на профилактиката и възстановяването на пациентите.

  Тук се лекуват пациенти със сърдечно-съдови заболявания, заболявания на централната и периферната нервна система, както и на опорно-двигателния апарат, включително с луголечение.

  Басейнът ще бъде експлоатиран единствено за нуждите на лекуващите се в БПЛР-Банкя пациенти.