ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Честит 24 май: Въпреки предизвикателствата, ВМА „заложи” на развитието на науката!

  24.05.2022

  „…Напред! Науката е слънце,

  което във душите грей!

  Напред! Народността не пада

  там, гдето знанието живей!...“

   

  На 24 май честваме Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

  24 май е ден на гордост и преклонение пред нашите просветители. Ден, в който отдаваме заслужена почит към стремежа за усъвършенстване чрез постиженията на науката и културата.

  Стъпвайки на традициите и с вдъхновението на нашите предци, в своята 130-годишна история ВМА успява да запази именно стремежа си към непрестанно усъвършенстване, превръщайки се в еталон за всички останали лечебни заведения.

  Ние вярваме в науката! За нас знанието и науката са ценностите, които определят нашата сили и бъдещото ни развитие. Благодаря на всички колеги-преподаватели за високия професионализъм и отдадеността, които влагат в затвърждаване авторитета на българското медицинско образование.

  Колеги, благодаря Ви за силите и енергията по време на COVID-пандемията, която подложи на изпитание целия свят, но ние възприехме като възможност да докажем за пореден път лидерските си позиции. И въпреки тези предизвикателства, продължихме да правим наука, отваряйки нови хоризонти за развитие на учебно-научната дейност в Академията и на българската военна медицина!

  В днешния празничен ден поздравявам и нашите курсанти, нашето бъдеще! Бъдете все така усърдни и мотивирани, бъдете достойни наследници на нашите първоучители!

  Честит празник!

  Бъдете здрави и успешни!

   

  Генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS

  Началник на ВМА