Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Курсант-военен лекар с приз от международна олимпиада по сигурност и отбрана

  03.06.2022

  Курсант Антония Пушкарова, която е третокурсничка по специалност „Военен лекар”, спечели второ място на Олимпиада по европейска сигурност и отбрана, която се проведе във Военновъздушната академия на Република Франция.

  За отличното си представяне постижения в трите кръга на олимпиадата тя получи почетен нож на австрийската пехота, който ѝ бе връчен от председателя на имплементационната група на програма „Военен Еразъм“ – полковник Харалд Гел.

  В олимпиадата участваха курсанти от всички военни академии в Европейския съюз, придружавани от своите преподаватели, които в продължение на една година ги подготвят за това състезание.

  96 са курсантите – бъдещи военни лекари, които се обучават по тристранния проект между ВМА, ВВМУ и МУ-Варна. Предстои приемането на поредния – шести випуск. В рамките на обучението у военните лекари се формират качества и умения, които се ценят високо и в цивилния живот - организираност, точност, дисциплинираност, екипност, лидерство.

  Добрата подготовка на завършилите тази дисциплина им дава възможност за повишаване на квалификацията не само в България, но и във всички страни-членки на НАТО.

  Какви са условията и предимствата на обучаващите се по специалността „Военен лекар” можете да прочетете ТУК.

  Снимки: ВВМУ