Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Медици от цял свят с висока оценка за уролози от ВМА

  04.06.2022

  Медици от Катедрата по урология и нефрология на Военномедицинска академия (ВМА) взеха участие в провелата се в Истанбул, Турция първа среща Технологии в урологията (UROtech22), организирана от секциите по Уролитиаза (EAU), Rоботизирана урология (ERUS) и Tехнологии в урологията (ESUT) на Европейската Урологична Асоциация (EAU).

  Събитието събра повече от 700 участници от целия свят, които имаха възможност да обменят опит и да представят резултатите от работата си по време на организираните постерни и видео сесии. Форумът беше фокусиран върху съвременните ендоурологични и минимално инвазивни методи за диагностика и лечение в онкоурологията, уролитиазата и доброкачествените урологични заболявания. Научната програма включваше тематични пленарни сесии, хирургия на живо, hands-on-training сесии, постерни и видео сесии.

  Обединяването на трите най-високотехнологични секции на Европейската асоциация по урология (EAU) позволи организирането на висококачествена научна среща, обхващаща всички аспекти на съвременните минимално инвазивни хирургични методики в урологията, представени от експерти в съответната област.

  Hands-on-training сесиите, организирани от Европейското училище по урология (ESU), дадоха възможност на младите уролози да се запознаят и докоснат до съвременните ендоскопи и инструментариум, и да научат базови умения в ендоурологията и лапароскопската урология под ръководството на опитни ментори.

  „Делегацията” от ВМА, водена от проф. Илия Салтиров, взе участие във форума с 3 state-of-the art лекции, 1 участие в дискусия на клинични случаи, 8 презентации в модерирани постерни сесии и 4 участия като модератор на научни сесии, като всички те бяха високо оценени от аудиторията.