Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Невролози от ВМА обмениха опит с колеги от страната и чужбина

  07.06.2022

  Специалисти от Клиника „Нервни болести“ на Военномедицинска академия взеха активно участие в провелия се преди дни XXI Национален конгрес по неврология.

  Пред колеги от цялата страна и чужбина те представиха два постера по темите: "Инфаркт на артерията на Першерон и ролята на ранната диагностика" и "Осмотичен демиелизиращ синдром при пациент с COVID-19 инфекция – клиничен случай".

  Случаите бяха презентирани от д-р Габриел Димитров,  д-р Радостина Дупаринова, д-р Десислава Наева и д-р Стратина Стратиева.

  Началникът на клиниката – д-р Кана Принова, изложи важни изводи от своята практика и от опита на ВМА, в това число последните научни данни и широките възможности за лечение и диагностика на лечебното заведение.

  По време на форума бяха обсъдени новостите и съвременните препоръки за социалнозначими заболявания, като мозъчни инсулти, множествена склероза, Паркинсонова болест, деменция, както и за лечение и диагностика на болка и други.

  И тази година конгресът се проведе в хибридна форма при спазване на всички противоепидемични мерки за безопасност.

  Оставаме с позитивни впечатления от наученото, представеното и добре оползотвореното време, коментираха медиците – невролози.