Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Ротация в Мали: Нов екип на ВМА поема мисията

  08.06.2022

  Военномедицинска академия (ВМА) изпрати пореден екип на мисия в Мали. В следващите 4 месеца специалистите ще се грижат за личния състав на щаба на операцията, който е базиран в столицата Бамако.

  Национален командир на българския контингент е старши лейтенант д-р Петко Гинев, за когото това е втора мисия в Мали.

  Поредна ротация на военни медици и поредна отлична оценка за дейността на българския медицински екип в Мали. Бъдете здрави, бъдете сплотени, за да продължите достойното представяне на задграничната мисия. Изключително съм радостен да виждам ентусиазма, с който избрахте да изпълните своя дълг на военни медици далеч от Родината. На добър час! Върнете се в България с чувство на гордост и удовлетворение от изпълнените задачи, заяви при изпращането на екипа полк. доц. Димо Димов, заместник-началник на ВМА по войсковото медицинско осигуряване.             

  Българските военни лекари участват в различни хуманитарни и мироопазващи мисии зад граница повече от век, като винаги са получавали отлична оценка за представянето си.