Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Ролята на фармацевтите в лечението на пациентите е незаменима!

  24.06.2022

  Грижата за човешкото здраве е над всичко – това е мисията, която води нашите специалисти от Болничната аптека на ВМА!

  Днес е един специален ден за тях. На 24 юни – Еньовден, отбелязваме празника на фармацевтите в България. Денят не е избран случайно. Вярванията са, че на Еньовден билките придобиват лечебни свойства и започват да се берат лечебните растения.

  Казват, че фармацевтите стоят леко в периферията на здравеопазването. Не! Те имат ключова роля за успешното функциониране на всяка здравна система.

  Тяхната работа изисква точност, внимание, добра памет, аналитично мислене и способност за обработка на големи количества информация. Те са незаменимо звено в цялостния процес на лечение и оказване на комплексна грижа на нашите пациенти, както и за устойчивото, дългосрочно развитие на ВМА.

  Колеги, гордейте се със своето призвание – така, както ние се гордеем с Вас – един изключително всеотдаен и компетентен в работата си екип! Бъдете здрави и успешни!

  Болничната аптека е ключово звено в работата на ВМА. Ръководи се от магистър-фармацевт Мария Илиева-Петрова, а екипът е изграден от висококвалифицирани и сертифицирани в областта на болничната фармация специалисти, преминали през множество специализации, обучения и курсове.

  Колеги, благодаря Ви за отдадеността в работата. Пожелавам си за целия екип здраве и сили да се справяме с всички предизвикателства пред нас и стремеж да надскочим себе си. Почитането на традициите ни свързва с нашите корени – само така може да се гради успешно бъдеще, заяви магистър-фармацевт Мария Илиева-Петрова.

  Тя и колегите й спазиха традициите и окичиха Болничната аптека с откъснати на изгрев билки и цветя.