ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Бъдещи военни лекари в топ 5 в конкурс на Европейската космическа агенция

  27.06.2022

  Проект на курсанти, обучаващи се по специалността „Военен лекар” е сред петте отличени най-добри в конкурса на Европейската космическа агенция The Student Aerospace Challenge.

  Екипът Space Doctors получиха и престижната награда на голямата авиационна компания Dassault Aviation за своя проект Semi-Autonomous Resuscitation Space Robot.

  Отборът на „космическите” доктори е в състав: Мелани Пиргова и Гергана Младенова – IV курс от специализация „Медицинско осигуряване на въоръжените сили“ (ВВМУ), Антон Атанасов – I курс, „Киберсигурност“ (ВВМУ), Габриел Дичев – V курс, специалност „Медицина“ (Медицински университет – Варна), и Бора Доган – I курс, специалност „Медицинa“ (Медицински университет – Варна). Проектът беше представен на конференцията в Музея на аерокосмическите науки в Париж от Антон Атанасов от флотската Алма матер и Габриел Дичев от Медицинския университет.

  В конкурса на Европейската космическа агенция традиционно участват около 100 проекта. Най-добрите 10 се представят в Париж на заключителна конференция и се награждават от най-големите авиационни и космически компании в Европа.

  Снимка: ВВМУ