ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  109 години от създаването на първия военен санаториум в България

  12.07.2022

  Болницата за продължително лечение и рехабилитация към ВМА в Банкя днес отбелязва своята 109-а годишнина.

  Основите на първия български военен санаториум се поставят в далечната 1913 г., а от тогава до днес БПЛР-Банкя преминава стоически през предизвикателства на годините.

  ВМА е еталон в българското здравеопазване, който задава тенденциите и проправя път на иновациите и добрите практики в медицината. Зад постигнатите успехи и устойчивата лидерска позиция стои трудът на висококвалифицирани професионалисти, за които лекарската професия е призвание, а здравето – висша ценност.

  Колеги, благодаря Ви за професионализма, с който всекидневно защитавате марката ВМА, благодаря Ви за отдадеността в грижите за нашите пациенти. Бъдете живи и здрави. Желая Ви много късмет и лично щастие, се посочва в поздравителния адрес на началника на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS.

  Уникалното местоположение на лечебницата, в комбинация с минералната вода, съвременната апаратура и отлично подготвените медици гарантират успешната рехабилитацията на пациентите.

  Болницата е специализирана за лечение на сърдечно-съдови заболявания, на заболявания на централна и периферна нервна система, както и на опорно-двигателния апарат.