Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Два випуска военни лекари на стаж във ВМА

  10.07.2022

  Курсанти от трети и четвърти курс по направление „Военен лекар” ще преминат едномесечен стаж в топ клиниките на Военномедицинска академия (ВМА).

  Те се обучават по тристранния проект между ВМА, Военноморско училище и МУ-Варна.

  Освен лекционните курсове, младежите ще трупат опит, работейки рамо до рамо с едни от най-изявените имена в медицината, не само в България, но и в международен аспект.

  Благодат е да имаш възможност да се учиш от такива авторитети и в база, където възможностите за прилагането на всички съвременни методи и техники са огромни, коментираха курсантите, които от утре ще се включат в цялостна дейност на клиниките  – визитации, обсъждането на случаи и поставянето на диагнози.

  Благодарни сме, че ни допускат до „извора”. Досега, където и да влезем, винаги са били отворени към нас да ни научат на колкото се може повече неща, споделят бъдещите военни лекари.

  Стажът е най-добрата среда за придобиване на опит и развитие, преход на студента по медицина към лекар. Работа в екип, организация и решаване на отделни казуси, придобиване на практически клиничен опит са само част от уменията, които студентите усвояват по време на престоя си в различните отделения.