ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  18 младежи ще учат безплатно за военни лекари

  27.07.2022

  18 младежи – 11 момичета и 7 момчета, са приети да се обучават по специалността „Военен лекар“. Това е шестият випуск, сформиран в резултат на тристранното сътрудничество между Военномедицинска академия (ВМА), Висше военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ и Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“- Варна.

  Обявена е и допълнителна възможност за кандидатстване за резерви (мъже и жени) за специалността. Крайният срок за подаване на документи е 1 август 2022 г. (до 16.00 ч.), като кандидат-студентите трябва да го направят на e-mail: ksk@mu-varna.bg. Информация можете да получите и на тел. 052/677 060 или 052/677059.

  Шестгодишното обучение за курсантите и в двата университета е безплатно, а след завършване получават две дипломи: магистър по „Медицина” и бакалавър по специалност „Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво”, както и гарантирана реализация с 10-годишен договор за работа като военен лекар.

  По време на следването им е осигурено настаняване, хранене, военно и медицинско облекло, учебници и учебни пособия, стипендии, участия в научни форуми – таксите, за които се поемат изцяло от ВМА. А след края на обучението – възможност за специализация във ВМА и повишаване на квалификацията не само в България, но и във всички страни-членки на НАТО.

  Снимка: ВВМУ