Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Началникът на ВМА към новоприетите курсанти: Носете с гордост униформата си!

  02.09.2022

  20 младежи, които са част от шестия випуск по специалността „Военен лекар“, вече започнаха своето обучение, като предстои в средата на месец септември да положат военна клетва.

  Поздравявам ви с това, че приехте едно предизвикателство, което малцина на вашата възраст биха поели в днешно време. Задавали ли сте си въпроса колко хора биха се заклели пред знамето на Република България да служат на Родината. Много малко, само избрани и вие сте сред избраните. Поздравявам ви за този кураж – това е голяма отговорност.

  С тези думи началникът на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS приветства новоприетите курсанти, които присъстваха на отбелязването на 144-ата годишнина от създаването на Военномедицинската служба в България.

  Носете с гордост униформата си. Каква по-голяма гордост от това да носиш униформа?! Вие вече сте доказали, че сте други хора. Наследници сте на една много сериозна институция, която успя да запази своите лидерски позиции в общественото здравеопазване. Това е най-съвременната болница, с най-добрите специалисти и техника. Във военно отношение се стремим да достигаме най-добрите практики в натовските войски, заяви още началникът на ВМА.

  Той подчерта, че пред курсантите предстоят много изпитания и затова трябва да положат усърдие и постоянство в ученето: Предстои ви да се доказвате непрекъснато, както и много трудни моменти. Имате сериозна работа пред вас, но сигурен съм, че ще се справите. Затова бъдете изключително дисциплинирани.

  Ние ще ви предоставим възможности за квалификация в най-добрата болница. Водещи сме в редица направления в медицината, да не кажа, че останахме последните мохикани в някои дейности. Във ВМА работят едни от най-добрите в България специалисти и вие имате шанс да се учите от тях. Ако сте готови за предизвикателствата, имате реален шанс да участвате във всички тези процеси, а защо не и да ги ръководите. В крайна сметка, лимитите на нашите амбиции са само в главите ни. Ако си поставите ниски цели, няма как да постигнете големи неща. Не си поставяйте ниски цели! Забравете за лимитите! Искам да станете забележими, призова още генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS и подчерта, че още от студентската скамейка курсантите трябва да се готвят за конкуренция.