Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Бъди един от нас: Десетки дариха кръв безвъзмездно в Петрич

  14.10.2022

  Десетки служители и граждани на Община Петрич подкрепиха кампанията на Военномедицинска академия (ВМА) „Бъди един от нас! Дари кръв – спаси живот!”.

  Да защитава живота и здравето на пациентите, обезпечавайки ги с кръв и кръвни продукти, е голямата мисия на Центъра за трансфузионна хематология на ВМА още от създаването му през 1993 година. Мисия, с която екипът се справя повече от успешно – за последните 15 години кръводарителите във ВМА са се увеличили с близо 90%.

  Сред първите, дарили кръв на днешния празник Петковден, бяха градоначалникът Димитър Бръчков и екипа му.

  Даряването на кръв отнема около 30 минути. Много хора се страхуват да го направят, най-често заради различни митове за кръводаряването. Преодоляването на страха от кръводаряване е възможно само чрез акта на даряване на кръв. Но гордостта от факта, че вашата кръв ще спаси нечий живот е по-силна от всеки страх.

  Всеки, който иска да подкрепи кампанията „Бъди един от нас! Дари кръв - спаси живот!“, може да го направи всеки ден от 8.00 до 16.00 часа в Кръвния център на ВМА.