Warning: Missing argument 4 for LoadGallery(), called in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-news.php on line 31 and defined in /home/vma/public_html/include/frontend/mod-gallery.php on line 6
Военномедицинска академия - Новини
ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР - ВМА

Новини

  Медици от ВМА с активно участие на международен форум

  24.10.2022

  Специалисти от три клиники на Военномедицинска академия (ВМА) взеха активно участие в Осмия национален конгрес с международно участие, организиран от Българската асоциация по невросонология и мозъчна хемодинамика с подкрепата на ВМА, който се проведе в периода 21-23 октомври 2022 г. в София.

  Медиците от Клиника по функционална диагностика на нервната система, Клиника по нервни болести и Клиника по съдова хирургия обмениха опит със свои колеги от страната, както и от Австрия, Хърватска и Македония.

  Тази година научното събитие бе посветено на създателя, основния двигател и вдъхновител на Българската асоциация по невросонология и мозъчна хемодинамика и списание „Невросонология и мозъчна хемодинамика”, виден български учен и ръководител проф. д-р Екатерина Титянова, която ни напусна внезапно в началото на 2022 г.

  Организаторите продължиха традицията форумът да бъде международен, мултидисциплинарен и подкрепян от изследователската група по невросонология към  Световната федерация по неврология, ВМА, Национална спортна академия „Васил Левски“, Българска академия на науките и изкуствата и Български лекарски съюз.

  Акцентът на конгреса бяха съвременните възгледи и методи за диагностика и лечение на мозъчно-съдови заболявания и гранични състояния – кардио-церебрални синдроми, неврорехабилитация. Проведе се и интердисциплинарен симпозиум „Иновации в медицината”, в който бяха представени новости в невросонологията.

  В рамките на три дни невролози, ангиолози, неврохирурзи, рехабилитатори, съдови хирурзи, кардиолози имаха възможност да обогатят своя опит „лице в лице” или онлайн.